Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Inicijativa CKM-a: Svaki grad da dobije ulicu “21. maj”

ckm_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.02.2016. u 11:58

Crnogorska kulturna mreža (CKM) po drugi put pokreće inicijativu da svaka opština u Crnoj Gori dobije ulicu ''21. maj''.

"Prošle godine smo inicijativu uputili Vladi da sugeriše lokalnim samoupravama da u sklopu svojih organa sprovedu ovu inicijativu, ali se na tu ideju Vlada oglušila", saopšteno je iz te organizacije.

S obzirom da se ove godine navršava decenija od obnove nezavisnosti, u CKM-u su odlučili da upute inicijativu svim predsjednicima crnogorskih opština. 

"Do sada, po saznanjima koje imamo, jedino ulice u Nikšiću i Podgorici nose ime ovog velikog datuma. Ulice u ova dva grada nalaze se u prigradskim naseljima. Posebno ćemo uputiti inicijative predsjedniku Grboviću i gradonačelniku Stijepoviću da bulevari ili ulice u centru ili njegovoj blizini dobiju naziv po najznačajnijem datumu u novijoj istoriji Crne Gore", navedeno je u saopštenju.

U CKM-u smatraju da bi se prihvatanjem ove inicijative dalo na značaju 21. maju, jer bi se on ćešće pominjao.

"Do sada je ovaj datum, koji iz godine u godinu sve više i više gubi na značaju, kod građana bio prepoznatljiv samo kao neradni dan. Bilo bi veoma dobro kada bi lokalne vlasti u Beranama, Plužinama, Herceg Novom i Pljevljima prepoznale našu inicijativu, iz razloga što u pomenutim gradovima postoji veliki otpor građana prema 21. maju", stoji u saopštenju.

Inicijativa je upućena i političkom direktoru Demokratske partije socijalista DPS Tarzanu Miloševiću da njegova partija, koja vrši vlast u većini opština, podrži ovaj prijedlog, koji se bez njihove podrške ne može sprovesti u djelo.

"Ova naša inicijativa je veoma značajna za 21. maj, i što je veoma važno – u finasijskom smislu ne opterećuje budžet lokalnih samouprava", ističe se u saopštenju.

Crnogorska kulturna mreža će svim opštinama koje prihvate inicijativu besplatno obezbijediti table sa natpisom.

"Za ovu inicijativu posebnu podršku očekujemo od medija koji svojim uticajem mogu doprinijeti da predsjednici opština u sklopu svojih organa, sprovedu u djelo", zaključeno je u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci