Inspektori povlače sa crnogorskog tržišta sve proizvode barene kobasice brenda “Wudy”

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 22.09.2022. u 15:15
Inspektori će danas sa crnogorskog tržišta povući sve proizvode barene kobasice brenda "Wudy".

To su “Vijestima” kazali iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i pojasnili da će nakon toga utvrditi da li je bilo spornih lotova.

“Ukoliko budu pronađeni, biće uništeni u skladu sa propisima”, saopštili su iz Uprave.

Mediji u Srbiji danas su objavili da je Uprava za veterinu dobila od sistema za brzo obavještavanje Evropske unije – RASFF informacije da je proizvod u tipu barene kobasice brenda „Wudy“, uvezen iz Italije, kontaminiran bakterijom listerijom.

Iz Uprave za veterinu Srbije su saopštili da se hitno kontrolišu uvozne pošiljke, čija će dalja distribucija biti zabranjena.

“Proizvod koji je dospio na tržište biće odmah povučen i neškodljivo poništen”, saopšteno je.

Bakterija listerija može, prema navodima Uprave za veterinu, da izazove trovanja hranom, “naročito kod osetljivih kategorija populacije”.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
  Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
  Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.