Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Intezivnija podrška korisnicima Dnevnog centra

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 14.02.2024. u 15:56
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za članove Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore na čelu sa njegovim predsjednikom Jovanom Vučurovićem.

Iz Opštine je saopšteno da su sagovornici razgovarali o zajedničkim aktivnostima koje će u narednom periodu poboljšati rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

“Kovačević je upoznao Vučurovića i njegove saradnike sa kontinuiranom podrškom i donacijama koje je Opština Nikšić pružala Dnevnom centru. Vučurović je istakao da članovi Odbora obilaze sve dnevne centre u Crnoj Gori kako bi se upoznali sa njihovim aktivnostima i dali im preporuke za unapređenje usluga svojim korisnicima”, kazali su iz lokalne uprave.

Pored Kovačevića, sastanku je prisustvovao šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

U delegaciji Odbora za ljudska prava i slobode, pored predsjednika Vučurovića, bili su: član Anđela Vojinović, sekretarka Slava Burić i samostalna savjetnica i Sonja Jokić.

Nakon sastanka članovi Odbora za ljudska prava i slobode, zajedno sa predsjednikom Kovačevićem i njegovim saradnicima, obići će Dnevni centar za djecu s smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i lokaciju u Ozrinićima gdje je planirana izgradnja Centra za autizam.

Posjeta je organizovana radi informisanja predstavnika Odbora o radu i servisima koji se pružaju djeci sa smetnjama u razvoju, kao posebno ranjivoj populaciji, uoči Pete sjednice Odbora, zakazane za 21. februar 2024. godine, na kojoj će biti održano kontrolno saslušanje predstavnika nadležnih institucija u cilju informisanja o aktivnostima preduzetim na realizaciji zaključaka Skupštine Crne Gore koji se odnose na rad dnevnih centara za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, objavljenih u Službenom listu Crne Gore.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Premijer Milojko Spajić kazao je da akcija hapšenja bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića svjedoči o stepenu infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vrijeme bivših vlasti.