Ispitni centar: Novi test iz matematike za polumaturante već spreman

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 25.04.2023. u 15:18
Iz Ispitnog centra su kazali da je novi test iz matematike za polumaturante već spreman.

Potvrdili da će se polaganje eksternog ispita za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori održati 26. maja.

Testiranje je odloženo je 20. aprila, jer su testovi bili kompromitovani, odnosno stigli su do đaka prije polaganja. Slučaj ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama.

“Ispitni centar je tokom vikenda, uz maksimalno angažovanje zaposlenih, završio sve pripreme u vezi sa ponovnim testiranjem iz matematrke za učenike IX razreda osnovne škole. Kako škole do 19. maja organizuju polumaturske ekskurzije za učenike, prvi i jedini slobodan termin za održavanje testiranja je 26. maj”, navodi se u saopštenju.

Kada je u pitanju testiranje koje je trebalo da se održi 20. aprlla, a koje je odloženo, iz Ispitnog centra navode da su uredno, preko distributera dostavili ispitni materijal u 160 osnovnih škola, od osam do 10 časova na dan testiranja.

“Napominjemo da nijedna škola nije imala primjedbi na preuzeti ispitni materijal. Sve ostalo je predmet policijske istrage”, zaključuju.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uvećem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.
  Početkom ove godine u ukupnom državnom obrazovnom sistemu zemlje, odnosno u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, umjetničkim školama, resursnim centrima, domovima za smještaj učenika i univerzitetsko-fakultetskim jedinicama, bilo je uposleno 16.332 zaposlenih, a shodno podacima Vlade Crne Gore o isplatama zarada iz državnog budžeta, saopšteno je iz NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).