Isporučena oprema za SSŠ u vrijednosti od 86.474 eura

oprema-3
Ministarstvo prosvjete
  • Autor onogost.me
  • 12.10.2017. u 12:30

Preostala oprema za praktičnu nastavu iz sektora elektrotehnike i ugostiteljstva vrijedna 86.474 eura isporučena je srednjim stručnim školama među kojima je i nikšićka Ekonomsko-ugostiteljska škola.

Kako navode iz Ministarstva prosvjete, pored nje, oprema je dodjeljena Elektro-ekonomskoj školi iz Bijelog Polja, Srednjoj stručnoj školi iz Berana i Školi za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” iz Podgorice.

JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić i JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, Podgorica, dobile su opremu iz sektora ugostiteljstva, vrijednosti 59.644 eura.

JU Elektro-ekonomska škola, Bijelo Polje, i JU Srednja stručna škola, Berane, dobile su opremu iz sektora elektrotehnike, ukupne vrijednosti od 26.830 eura.

Oprema je nabavljena u okviru Instrumenta za pretpistupnu pomoć (IPA), uz podršku Ministarstva finansija. U pitanju je ugovor „Nabavka opreme za škole u skladu sa modernizovanim obrazovnim programima“ koji se realizuje u okviru IPA perspektive I (2007-2014) i Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013”. Ukupna vrijednost projekta je 345. 000 eura.

Pored opreme za ova dva sektora, iz istog ugovora nabavljena je oprema za sektore poljoprivrede, mehatronike i tekstila. Opremljeno je ukupno osam crnogorskih stručnih škola.

“Nabavkom ove opreme, stekli su se preduslovi za uspješnu realizaciju novih modernizovanih obrazovnih programa u ovim školama, a nastavnicima i učenicima pružena mogućnost da nastavu realizuju uz modernu opremu neophodnu za sticanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada”, navode iz Ministarstva prosvjete.

Realizacija Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“ je zvanično počela u decembru 2014. godine, kada je potpisan finansijski sporazum, a završava se 31. decembra 2017. Godine. Ukupna vrijednost Operativnog programa u ovom trenutku iznosi 5,8 miliona eura i podijeljena je u odnosu 85 odsto IPA sredstva, 15 odsto nacionalno kofinansiranje.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.