Istraga o ubistvu Gorana Pejovića: Formiran predmet protiv Sretka Kalinića

kalinic_1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 10.06.2016. u 07:25

Vrhovno državno tužilaštvo formiralo je predmet protiv Sretka Kalinića zbog sumnje da je11. avgusta 2008. godine ubio Gorana Pejovića u Budvi, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.

Crnogorska policija još u januaru podnijela je krivičnu prijavu protiv člana ,,zemunskog klana“ zbog ubistva Pejovića u Budvi prije osma godina. Kalinić se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji.

Kalinić je pred hrvatskim istražiteljima u juna 2010. Godine priznao da je ubio Pejovića, ali se na listi osumnjičenih našao tek kada je crnogorska policija obezbijedila nepobitne dokaze. Istragom je utvrđeno i da je Pejović ubijen greškom u bašti kafića ,,Palma“ i da je prava meta bio Budvanin Ivan Delić, koji je sjedio u neposrednoj blizini.

– Zbog sličnosti sa garderobom pokojnog Pejovića, te pozicije sjedjenja i pogrešnog navođenja logistike, Kalinić je zamijenio metu – kazali su ranije iz policije.

Roditelji ubijenig Pejovića, ranije su za portal Onogošt kazali dok se ne sazna ime nalogodavca i pomagača.

„ Za našu porodicu ovaj slučaj ne može biti zatvoren zato što se ne zna, ili se zna, a ne žele da nam kažu  ko je navodio ubicu i ko je njega skrivao u Budvi, kako je mogao izaći iz zemlje. Za nas Goranovo ubistvo nije rasvijetljeno sv dok su  Kalinićevi pomagači na slobodi. Neće ni to ništa promijeniti, ali mi ćemo tada imati neki svoj mir“, kazala je Stanka kroz suze.

Preliminarni rezultati DNK vještačenja potvrdili su prošle godine sumnju crnogorske policije da je Sretko Kalinić, ozloglašeni pripadnik “zemunskog klana“, u avgustu 2008. ubio Gorana Pejovića u Budvi. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.