Izborni predmeti za narednu godinu predstavljeni gimnazijalcima

54433938_1182287421938887_238004006390071296_n
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 18.03.2019. u 13:51

Peti Sajam izbornih predmeta danas je okupio veliki broj zainteresovanih učenika prvog, drugog i trećeg razreda u holu Gimnazije “Stojan Cerović”.

Pedagoško-psihološka služba je saradnji sa profesorima i ove godine omogućila učenicima priliku da o programima izbornih predmeta, koje će birati za narednu školsku godinu, dobiju sve potrebne informacije od predmetnih profesora.

„PP služba je protekle sedmice upoznala učenike sa svim predmetima koji su danas prezentovani i koji su ponuđeni. Učenici odluku o predmetima koje žele da polažu naredne godine donose od 25. do 30. marta. Svaki razred ima posebno formiranu listu predmeta, tako da ona nije ista za drugi, treći i četvrti razred“, objasnio je direktor škole Boris Nikolić.

Učenica drugog razreda Anđela Savićević posjetila je današnji sajam kako bi se bolje upoznala sa ponuđenim predmetima i tako donijela pravu odluku za sljedeću školsku godinu.

„Najviše mi se sviđa predmet Pojedinac u grupi, ali nijesam sigurna koliko bih uzela taj predmet, jer mi djeluje kao da je ipak malo teže, iako volim da učim o ljudskoj ličnosti. Dosad sam uglavnom birala šta mi se sviđa, ali od ove godine izbor utiče na polaganje eksterne mature, pa ipak neće prevagnuti moja želja, već pametniji izbor“, iskrena je ona.

Teorija književnosti, Medijska pismenost, Debata, Građansko obrazovanje, Sociologija kulture, jezici: italijanski, ruski, njemački, Sintaksa latinskog jezika, Opšta lingvistika, Biohemija, Humana genetika, Muzika, Moj jezik, Umjetnost i vizuelna komunikacija, Algoritmi i programiranje, Privredna i finansijska matematika, Nacrtna geometrija, Logika, Etika i Istorija religije I i II neki su od predmeta koji su danas predstavljeni nikšićkim gimnazijacima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.