Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izložba dječijeg stripa na Trgu slobode

ALFA Centar
 • Autor onogost.me
 • 27.04.2024. u 07:57
ALFA Centar juče je na Trgu slobode otvorio izložbu stripa za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju „Alek i Ana“, koji je namijenjen učenicima polaznih razreda osnovne škole.

„Sa velikim zadovoljstvom ističemo da smo edukativni strip o saobraćaju izložili široj javnosti na Trgu slobode u našem gradu, na panoima izrađenim od čvrste metalne konstrukcije. Projektna sredstva su nam pružila mogućnost da odštampamo 250 primjeraka stripa, što znači da nismo bili u prilici da poklonimo primjerak svakom djetetu u Nikšiću, pa će se svi zainteresovani najmlađi sugrađani sa sadržajem stripa upoznati na glavnom gradskom trgu, gdje će strip biti izložen narednih 30 dana“, kazala je Vladana Mitrović, predstavnica ALFA Centra.

Mitrović je istakla da su se za formu stripa opredijelili iz razloga što smatraju da je strip, možda malo i nepravedno, zapostavljena forma umjetničkog izraza, a da u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih ljudi koji doprinose aktivnom razvoju stripa.

,,Cilj projekta je edukacija najmlađih učesnika u saobraćaju o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima. Radnja stripa šalje važne poruke o bezbjednom kretanju pješaka, pravilima prelaska ulice na pješačkom prelazu i semaforu, sigurnim zonama za igru i vožnju biciklom, upotrebi pojasa i autosjedišta a takođe smo promovisali dvije važne oblasti: biciklizam i zaštitu ranjivih kategorija društva u saobraćaju, osoba sa invaliditetom“, objasnila je Mitrović i navela da je u pitanju skromni doprinos ALFA Centra ovoj oblasti.

Izložba stripa trajaće mjesec dana, a realizovana je u okviru projekta „Strip za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju Alek i Ana“, finansijski podržanog od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crna Gora je dobila sedmog fudbalskog prvaka u istoriji - u derbiju 35. kola Meridianbet Prve lige, Dečić AdmiralBet je u Nikšiću savladao Sutjesku 1:0 i stekao nedostižnih šest bodova prednosti u odnosu na Mornar i Budućnost.
  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.