Izviđačka ekspedicija u Seulu dobro, povratak 14. avgusta

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 10.08.2023. u 10:50
Generalni sekretar izviđačkog saveza Crne Gore Borislav Jovović kazao je da se evakuisana ekipa izviđača iz Crne Gore trenutno nalazi u univerzitetskom kampusu u blizini Seula, te da su svi dobro. Naša ekspedicija je, uz ostale, evakuisana nakon najave tajfuna koji danas treba da pogodi Južnu Koreju.

“U kampusu je smješteno svih 40.000 učesnika kampa koji su evakuisani nakon najavljenog tajfuna u roku od 13 sati. To je bilo nevjerovatno, uz pomoć vojske i vlade Južne Koreje evakuacija je uspješno organizovana, prioritet su imali mlađi učesnici, a smješteni smo svi u okolini Seula”, kazao je Jovović.

Dodaje da su udari vjetra trenutno veliki.

“Kiša pada, blizu smo putanje tajfuna, zdravo smo, dobro smo, nadamo se da će sve proći kako treba”, kazao je Jovović.

Dodaje da su se uprkos vanrednim uslovima organizatori potrudili da da organizuju određene radionice, a naš tim je Crnu Goru predstavio na najbolji mogući način.

Sjutra je planirana velika ceremonija zatvaranja, koja će biti zaključena velikim koncertom.

Povratak se, kaže Jovović očekuje 14. avgusta, nakon što je donijeta odluka da naša ekspedicija obiđe najveće znamenitosti te zemlje.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na većini puteva u Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, a izuzetak su pojedine dionice na kojima je zbog radova promijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).
  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.