Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jakšić Stojanović ukazala na značaj uvođenja dvojezične nastave na svim nivoima obrazovanja

MPNI
 • Autor onogost.me
 • 22.05.2024. u 15:35
Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović učestvovala je na Svjetskom forumu obrazovanja u Londonu i tom prilikom ukazala na značaj procesa internacionalizacije, kao i uvođenja koncepta dvojezične nastave na svim nivoima obrazovanja.

Jakšić Stojanović i vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje Jasna Jovanović predstavljale su Crnu Goru na forumu održanom 19. do 22. maja.

Na forumu je učestvovalo 1.200 delegata iz 112 zemalja, a glavna tema plenarnih sesija su bile promjene i reforme u obrazovanju, saopštilo je Ministarstvo.

Jakšić Stojanović se obratila i učestvovala u panel sesiji u okviru Svjetskog obrazovnog foruma.

"U panelu koji se odnosio na primjenu vještačke inteligencije u obrazovnom sistemu, ministarka je posebnu pažnju posvetila svim prednostima, ali i potencijalnim izazovima koje prate ovaj proces, predstavljajući obrazovni sistem Crne Gore i sve aktivnosti koje su u prethodnom periodu preduzete kada je u pitanju primjena savremenih ICT tehnologija u obrazovnom sistemu, na svim nivoima", navodi se u saopštenju.

Jakšić Stojanović je imala priliku da razgovara sa ministrima iz oblasti obrazovanja iz više zemalja, a na marginama Foruma su upriličeni i susreti sa resornim ministrima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Albanije i ostalih država, zaključuje se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
  Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.