Janjušević: Po represiji u saobraćaju, CG na vrhu

udes_nk
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.10.2016. u 07:22

Po broju represivnih mjera koje crnogorska policija preduzima prema nesavjesnim vozačima, u odnosu na broj stanovnika i vozila, Crna Gora je bez konkurencije u regionu i šire, kazao je, pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević. On je bio gost Dnevnika Televizije Crne Gore povodom sve učestalijih saobraćajnih nesreća sa tragičnim posljedicama.

Za prvih osam mjeseci ove godine, kako je kazao, policija je izdala 100.501 nalog za plaćanje novčanih kazni, privremeno je oduzeto 6.455 vozačkih dozvola, što je 4,2 odsto više u odnosu na prvih osam prošlogodišnjih mjeseci.

Podnijeto je 13.000 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog kršenja saobraćajnih propisa, a nađeno je 6.745 vozača pod dejstvom alkohola, što je 24,7% više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Janjušević je saopštio kako je do početka septembra podnijeto čak 410 krivičnih prijava, što je 23,9% više nego u prošlogodišnjih prvih osam mjeseci.

Nesreće se, ipak, događaju. U posljednjih 15 dana, u saobraćajnim nesrećama smrtno je stradalo 12 osoba.

Juče je u Podgorici, u organizaciji Građanske alijanse, održana kratka protestna šetnja, sa ciljem da ukaže nadležnima i učesnicima u saobraćaju da treba preduzeti hitne mjere kojima bi s povećao nivo bezbjednosti.

“Smatramo da su kratkoročna rješenja koja se ovih dana čuju u javnosti, kao što su povećanje represivnih mjera i djelimične izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja, mjere koje će na kratki rok dati određene rezultate. Ali, da bismo živjeli u bezbjednom okruženju, u bezbjednoj državi, da bismo neometano i sigurno učestvovali svakodnevno u saobraćaju, smatramo da ovaj problem mora da se rješava sistemski”, kazao je jedan od učesnika šetnje, izvršni direktor ALFA Centra Aleksandar Dedović.

Danas u 12h održaće se protest koji organizuju grupa nevladinih organizacija i građani zbog učestalih saobraćajnih nesreća u Crnoj Gori. Protest će biti održan ispred zgrade Vlade.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.