Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Javni izvršitelj Aleksandar Mijušković htio da uzme Vodovodu 400 hiljada eura

vodovod1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.07.2016. u 05:56

Nikšićko Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija minule dvije godine imalo je dosta muke zbog toga što je angažovalo sugrađanina Aleksandra Mijuškovića za naplatu duga. 

Kako piše Pobjeda, Vodovod je odlučio 2014. godine da naplati dug od pravnih i fizičkih lica. Mijuškoviću su prosljeđivali prijedloge za izvršenje i u naplatu do sredine prošle godine, tako da su mu po tom osnovu ostali dužni 29.000 eura.

On je, međutim, odlučio da se naplati tako što je početkom novembra 2015. godine priložio ugovor o cesiji sa novoosnovanom firmom „Baka -Trade“ iz Budve, koja je kao posrednika angažovala Mijuškovića.

Dug od 29 hiljada eura je, u međuvremenu, kako Pobjeda saznaje u Vodovodu, narastao 14 puta na 400.000 eura, jer je Mijušković sva rješenja o izvršenju usvajao po pojedinačnim fakturama, pa ako je potrošač imao više utuženja, on je svako posebno fakturisao.

Uz to, uvećavao je iznose za troškove advokata i javnog izvršitelja pojedinačno po svakoj fakturi. Tako je više od dvije hiljade „slučajeva “ u nikšićko javno preduzeće pristiglo jednog četvrtka (neposredno pred vikend), uz ugovor o cesiji sa budvanskom firmom.

U Vodovodu su bili šokirani kada su vidjeli o čemu se radi, jer su im uoči vikenda počeli stizati puni paketi dokumentacije. Uspjeli su, međutim, radeći preko vikenda, da iskoriste pravo prigovora, koje su za svaki pojedinačni predmet u roku od pet dana predali Privrednom sudu.

Sud je pesudom od 18. decembra 2015. godine usvojio prigovor JP Vodovod i kanalizacija. Sudsko vijeće u sastavu Dijana Raičković, Ivan Kovačević i Nataša Sekulić donosi presudu kojom se uvažava žalba i ukida Mijuškovićevo rješenje o izvršenju. 

Mijuškovića su obavezali da sa 238 eura nadoknadi troškove postupka javnom preduzeću. Mijušković i njegov kolega javni izvršitelj iz Podgorice Aleksandar Konstantin Zloković pokušali su četiri mjeseca kasnije da po istom principu naplate 706 hiljada eura od EPCG.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.