Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Još dvije krivične zbog sumnji na lažne diplome

ministarstvo-prosvjete
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija
 • Autor onogost.me
 • 09.02.2024. u 10:52
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je danas podnijelo dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici protiv stranih državljana zbog osnovane sumnje da su dostavili lažne i neistinite obrazovne isprave.

Krivične su podnesene protiv M.S.K. i P.A. za koje su, kako je saopšteno, u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom visokom obrazovanju nadležni fakulteti utvrdili da nisu vjerodostojne javne isprave.

„Na osnovu toga, osnovano se sumnja da su M.S.K. i P.A. lica izvršili/le krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika“, saopšteno je iz Ministarstvo prosvjete, nauke.

Očekuju od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog značajnog institucionalnog problema.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.