JPU “Dragan Kovačević” dobitnik nagrade “Oktoih”

vrtic_dragan_kovacevic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.12.2016. u 12:46

Dobitnik Državne nagrade "Oktoih" za 2016. godinu je JPU "Dragan Kovačević" iz Nikšića. 

Direktorica ove predškolske ustanove koja broji 17 vrtića na teritoriji opštine, Radmila Backović, zahvalila je svima, koji su, kako je rekla, prepoznali kvalitet rada JPU „Dragan Kovačević“.

„Taj kvalitet se najviše reflektuje kroz naše najmlađe, jer je poznato da se na nivou ranog obrazovanja postavljaju temelji za razvoj svake ličnosti. Srećna sam jer je ova nagrada došla u prave ruke. Ovo kažem kao neko ko je dugi niz godina radio kao vaspitač, a sad već sedam godina kao rukovodilac ustanove“, rekla je ona povodom odluke žirija, koja je danas objavljena.

Istakla je da nagradu u toj ustanovi doživljavaju kao satisfakciju za bolji i kvalitetniji rad.

„S obzirom da se ova nagrada dodjeljuje za izuzetne rezultate na polju vaspitanja i obrazovanja, rezultati našeg rada će se vidjeti u narednom periodu, jer upravo budućnost Crne Gore počiva na najmlađima”, najavila je u izjavi za naš portal.

Pritom, Backović je zahvalila crnogorskoj javnosti i Ministarstvu prosvjete koji su, dodala je, iskreno podržavali sve aktivnosti koje je JPU „Dragan Kovačević“ realizovala.

Ovo je drugo veliko priznanje za JPU „Dragan Kovačević“, nakon što je ta ustanova u septembru dobila Nagradu oslobođenja Nikšića.

Među ostalim dobitnicima nagrade ”Oktoih” za ovu godinu našli su se JU Srednja pomorska škola iz Kotora i Dragana Mitrović, profesorica istorije u JU OŠ “Druga osnovna škola” iz Budve, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, odluku o dobitnicima nagrade, u skladu sa Zakonom o državnim nagradama, donio je Žiri, koji su činili predsjednica Zoja Bojanić-Lalović, i članovi prof. dr Marko Camaj, Veselin Pićurić, Ljiljana Krivokapić i Mijajlo Đurić.

Žiriju za dodjelu Državne nagrade “Oktoih” dostavljeni su predlozi za devet ustanova i devet pojedinaca”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Nagrada “Oktoih” dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Ministar prosvjete Damir Šehović svečano će dobitnicima uručiti nagradu 17. januara 2017. godine u vili “Gorica” sa početkom u 10h.

Nagrada ”Oktoih” sastoji se od plakete, diplome i novčanog dijela.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Svečanom dodjelom vaučera, Alfa centar i portal “Onogošt” nagradili su tri tima za najbolje kampanje na teme sprečavanja govora mržnje i diskriminacije kao i uručili sertifikate za 15 mladih ljudi koji su učestvovali na projektu i time završili realizaciju projekta „Positive narratives for positive change – #spinoff“.