Kampanja za žene oboljele od malignih bolesti: “Lijepa si – moja kosa, tvoja snaga”

picture1_1
CdM
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2016. u 10:01

RTCG i kompanija Biomelem pokrenuli su kampanju “Lijepa si - moja kosa, tvoja snaga”, posvećenu ženama koje su se, usljed bolesti ili terapije protiv malignih oboljenja, suočile sa gubitkom kose. 

Cilj je, kako se navodi, prikupiti kosu za izradu perika od prirodne kose, a ne vještačkih vlakana.

“Gubitak kose je jedan od najstresnijih momenata tokom liječenje za svakog oboljelog, a kada su žene u pitanju, taj stres se dodatno povećava, jer sve mi znamo koliki značaj za ženu ima njena kosa i koliko smo joj posvećene. Iz tih razloga se perika, kod bolesnika na hemoterapij, tretira kao ortopedsko pomagalo”, ističu organizatori kampanje.

Osim navedenog, cilj akcije je da ženama pruže podršku putem doniranja kose za izradu perika.

“Želimo da im ulijemo nadu i da im pokažemo da nijesu same. U tome nam je potrebna i Vaša pomoć i podrška”, navode oni. 

Kao prenosi CdM, zvaničan početak akcije je 28. mart kada će biti održana press konferencija u hotelu Podgorica, u 12:00h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.