Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Klizište pričinilo veliku štetu porodici Dragnić

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 23.11.2022. u 08:22
U selu Vasiljevići, u Mjesnoj zajednici Župa Nikšićka, velike padavine pokrenule su klizište koje je pričinilo ogromnu štetu kući Dragana Dragnića u kojoj živi četvoročlana porodica.

Predsjednik Savjeta MZ, Dragoljub Radulović rekao je portalu Onogošt da se u kući više ne može stanovati, te da očekuju podršku opštinskih i državnih institucija kako bi se pomoglo ovoj porodici.

Prema njegovim riječima, nevrijeme koje ne pamte ni najstariji Župljani, koje je u subotu veče pogodilo taj kraj, aktiviralo je sva izvorišta i potoke.

“Posebno je bio aktivan bujični potok Mačak u selu Kuta, pa je došlo do nanosa velike količine materijala na dijelu imanja oko potoka u gornjem dijelu sela. Oštećeni su vodopropusti, dio puteva. Odmah su angažovane mašine firme “Uniprom metali” i Opštine tako da je dio vodopropusta i puteva očišćen”, rekao je Radulović.

Očekuju da se radovi nastave čim kiša prestane da pada.

Radulović je kazao da se MZ obratila Opštini da formira komisiju kako bi se utvrdile aktivnosti otklanjanja nastalih posljedica.

Osim Kuta, poplave su izazvale probleme i u drugim selima, a Radulović se nada da će uz pomoć lokalne samouprave sanirati posljedice nastale usljed nevremena.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.