Klub dobrovoljnih davalaca krvi EPCG prikupio 24 jedinice krvi

slika_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2015. u 12:08

Dobrovoljni davaoci krvi Elektroprivrede Crne Gore, u okviru posljednje ovogodišnje akcije, juče su u Nikšiću prikupili 24 jedinice dragocjene tečnosti. 

„Akcija je ispunila očekivanja, jer se odazvao jedan broj ljudi koji su prvi put darivali krv za nepoznatog primaoca, a dobra činjenica je i to što je prikupljen i znatan broj jedinica rijetkih krvnih grupa, od posebne važnosti u susret predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, kada je povećana potreba za dragocjenom tečnošću“, stoji u saopštenju Kluba DDK EPCG

Inače, Klub Elektroprivrede Crne Gore, samostalno ili sa partnerskim klubovima, organizuje godišnje desetak akcija dobrovoljnog darivanja krvi u okviru kojih se prikupi više od 350 jedinica životne tečnosti, a tako je bilo i tokom ove godine.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Narednih dana očekuje nas lijepo vrijeme uz temperaturu do 25 stepeni, kazao je meteorolog Branko Micev. Od subote i nedjelje najavio je postepeno zahlađenje, a u ponedjeljak, utorak i srijedu, kako je kazao, imaćemo zimske scene na teritoriji Crne Gore.
Gotovo svakodnevno se na crnogorskim putevima nađu vozači u alkoholisanom stanju, a policija ih nerijetko zaustavi sa preko tri promila, u fazi prepitosti, kada je neophodna brza medicinska reakcija. Psihijatrica podgoričkog Centra za mentalno zdravlje, specijalista doktor medicine Anđa Bulajić Vuković, za Portal RTCG ističe da je stanje svijesti u tim situacijama ozbiljno narušeno, motorika siromašna, te da je nakon oporavka karakteristična potpuna amnezija za period pijanstva.