Knjige za 311 lučonoša, Nikčević: Nikšić je ponosan na vas

luc
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 20.06.2018. u 09:59

U Nikšićkom pozorištu danas je upriličen prijem za sve dobitnike diplome “Luča” osnovnih i srednjih škola iz našeg grada.

Kako je u obraćanju lučonošama kazao predsjednik SO Nikšić Radivoje Lala Nikčević, najsjajnija priznanja crnogorskog školstva zaslužilo je 311 nikšićkih učenika, od čega 140 osnovaca i 171 srednjoškolac.

Nikčević im je, uručujući knjige, poželio da i u daljem školovanju ostvaruju ovakve rezultate, naglasivši da su nikšićke škole oduvijek davale onaj potencijal koji je kasnije činio okosnicu intelektualnog života, ne samo našeg grada, nego Crne Gore i šire.

„Naš grad je zasigurno ponosan na njih, ništa manje nego njihovi roditelji, nastavnici i profesori. Dragi učenici, siguran sam da je ovo samo dio vašeg puta u sticanju daljih znanja i umijeća i nadam se da ćete istrajati u njemu, a na nama je da stvorimo još bolje uslove za školovanje i rad kako bi vaši potencijali i ambicije dobili punu afirmaciju. Svaki vaš budući uspjeh biće i naš, a mi iz lokalne uprave znaćemo da vas podržimo, pomognemo kao i do sada, čemu u prilog ide činjenica da svake godine kroz stipendije i studentske nagrade izdvajamo sredstva za tu svrhu“, istakao je on.

Na kraju im je poželio i dobro zdravlje, puno radosti i uspjeha i da kao prave lučonoše, gde god bili sa ponosom pronose ime nikšićkih škola i našeg grada.

Svojim drugarima maturantima, ostalim učenicima, roditeljima i lokalnoj upravi obratila se sada već bivša učenica Gimnazije „Stojan Cerović“ Sara Vujičić.

„Čast mi je da se ispred generacije zahvalim na divnoj manifestaciji i prigodnim poklonima. Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim profesorima na prenesenom znanju u toku školovanja, a svojoj generaciji želim da, bez obzira na to koji put odabrali, budu hrabri i istrajni da ne zaborave svoj grad i da mu se uvijek vraćaju“, poručila je ona.

Današnju svečanost uljepšali su i učenici srednje Muzičke škole „Dara Čokorilo“ Dragan Martinović i Ivana Dendić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.