Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kod Nikšićanina pronađen arsenal oružja

niksic_oruzje_1
Uprava policije
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2019. u 12:36

Nikšićka policija je, prilikom pretresa stana i drugih prostorija, na dvije lokacije, koje koristi Petar Rakojević (53) iz Nikšića pronašla oružje i municiju.

“Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorija, na dvije lokacije u Nikšiću, koje koristi lice P.R. (53) iz Nikšića. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto dva revolvera, dvije puške, oko 560 komada municije, cijev od puške, jedan topovski udar, određena količina pirotehničkih sredstava, pet memorijskih kartica, dva mobilna telefona, dva para lisica, kao i plastificiranu tablu sa natpisom „Hrabro dosta čekanja”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kada je primijetio policiju Rakojević se udaljio sa lica mjesta, nakon čega je tužilac naložio da se odmah po pronalasku uhapsi.

“P.R se, kada je primijetio policijske službenike koji su se pripremali da izvrše pretres na mjestu njegovog stanovanja, udaljio sa lica mjesta.  Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac koji je naložio da se P.R. odmah po pronalasku liši slobode i sprovede njemu na dalju nadležnost, nakon čega će izvršiti kvalifikaciju krivičnog djela”, objašnjavaju oni.

Pronađeni predmeti će biti upućeni na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad.

Kako navode iz UP, Rakojević je priveden 28. decembra nakon protestne šetnje u Nikšiću, kada nije postupio po naređenju policije da se udalji sa pješačkog prelaza.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Premijer Milojko Spajić kazao je da akcija hapšenja bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića svjedoči o stepenu infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vrijeme bivših vlasti.