Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Konkurs: Finansiranje projekata za zaštitu manjinskih naroda

koverat1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.04.2016. u 11:33

Upravni odbor Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava raspisao je Konkurs za drugu raspodjelu finansijskih sredstava, kojim se finansiraju i sufinansiraju projekti namijenjeni pripadnicima manjinskih naroda i manjinskih nacionalnih zajednica u 2016. godini.

Riječ je o projektima koji budu ocijenjeni kao značajni za očuvanje i razvoj nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica koji se realizuju u Crnoj Gori.

Konkursni projekti odnose se na sljedeće oblasti: očuvanje i razvoj nacionalne, odnosno etničke posebnosti, očuvanje i razvoj kulturnog identiteta i baštine, očuvanje i razvoj jezičkog identiteta, očuvanje i unaprijeđenje vjerskog identiteta.

Kako  stoji na sajtu Fonda, pravo učešća na javnom konkursu za raspodjelu sredstava imaju nevladine organizacije i druga pravna i fizička lica čije su djelatnosti, odnosno aktivnosti usmjerene na očuvanje i razvoj nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti manjinskih naroda ili drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika u oblasti nacionalnog, etničkog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta.

Prijave se podnose popunjavanjem odgovarajućeg  obrasca, koji se može preuzeti u prostorijama Fonda ili na sajtu Fonda www.fzm.me, na kome je dostupno i više informacija o ovom konkursu.

”Projekti se dostavljaju u zapečaćenoj koverti u tri primjerka u štampanoj formi, jedan primjerak u elektronskoj verziji je obavezan ( koristiti Microsoft Office Word i elektronskoj verziji DVD/CD ) neposredno ili na adresu: Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, ul.Slobode br.85 Podgorica, sa naznakom: Za Konkurs za II (drugu) raspodjelu finansijskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz sredstava Fonda za za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u 2016. godini”, navodi se u raspisu.

Konkurs za podnošenje prijava počeo je 25. 4.2016. godine, a prijave se mogu slati zaključno sa 16. 5. 2016. godine.

Odluku o raspodjeli sredstava Upravni odbor Fonda objaviće na sajtu.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci