Konkurs NTOCG za turističke vodiče: Osmisli najbolju turu i osvoji vrijednu nagradu

NTO
 • Autor onogost.me
 • 19.01.2023. u 13:29
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizuje Konkurs za najbolje osmišljenu novu turističku turu na teritoriji Crne Gore povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča 21. februara.

Na Konkurs se, navode iz NTCG, mogu prijaviti svi licencirani turistički vodiči sa teritorije Crne Gore, a uslov je osmišljavanje nove turističke ture u Crnoj Gori koja će doprinijeti razvoju manje popularnih turističkih regija uz uključivanje lokalnog stanovništva.

“Predložena ideja treba da poveže kulturno-istorijske znamenitosti, prirodna bogatstva, lokalno stanovništvo i da u isto vrijeme donese benefite zajednici. Cilj Konkursa je da se osvježi, poboljša i osnaži sektor turističkih vodiča, da se uvedu inovacije u oblasti vođenja turističkih grupa i da se u ponudama novih turističkih tura u što većoj mjeri uključi i lokalna zajednica”, navodi NTCG.

Za autore najbolje ideje, po ocjeni komisije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore nagrađuje fondom u iznosu od 1000 eura za prvu nagradu, 500 eura za drugu nagradu i 250 eura treću nagradu.

Jedan aplikant može dostaviti samo jednu Prijavu u kojoj će sa najviše 3000 karaktera predstaviti svoju ideju, a prijave se mogu predati do 08.02.2023. godine. Učešće  podrazumijeva popunjavanje Prijave koja je sastavni dio Konkursa.

Konkurs i Prijava dostupni su na zvaničnoj stranici NTOCG, putem ovog linka.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Na Vučju je visina sniježnog prekrivača oko metar. Što se tiče samih skijališta, biće otvorena tokom vikenda, danas i sjutra, i velika staza i mala staza, kazala je portalu Onogošt direktorica Turističkog kompleksa Vučje Anđa Vukčević Zorić.