Koordinacioni odbor MZ Župa: Očekujemo izvinjenje direktorke Backović

dsc_0498
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2016. u 19:12

Koordinacioni odbor MZ Župa Nikšić  izrazio je zadovoljstvo  povodom početka rada  vrtića "Mačak" u Župi Nikšićkoj, ali  ne i organizacijom svečanog dijela programa iz kojeg su, kako su naveli, bila isključena djeca iz Župe.  

Oni navode da se rukovodstvo JPU “Dragan Kovačević” na najgrublji način odnijeli prema djeci, kako onoj što pohadjaju OŠ ” Dušan Bojović” tako i onoj djeci koja su pohađala predškolsku nastavu u prostorijama škole, svrstavajući ih u djecu drugog reda.

Naime, oni ne mogu da prihvate da se, pored preko 500 djece i njihovih roditelja, dovode djeca iz drugih sredina  kako bi izvela pripremljen umjetnički program, a sve to kako navode, zbog nepovjerenja u djecu iz Župe, i njihovo znanje i mogućnostida zadovolje kriterijume gostiju.

Ovim potezom, ističu iz Odbora, omalovažava se i rad nastavnog kadra OŠ “Dušan Bojović”, iako oni zajedno sa djecom postižu zavidne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a samim tim se omalovažava i 145 godina duga tradicija školstva u Župi.

Smatraju da je bitno pomenuti i KUD Župa koje na međunarodnim takmičenjima , dajući pun doprinos, predstavlja kako mjesnu zajednicu, tako i cijelu državu.

“Stoga otvoreno pitamo direktoricu Backović, i druge učesnike ove svečane organizacije, da li je pedagoški i bilo kako drugo dobro  na ovaj način indirektno djeci u Župi davati do znanja da ne mogu svojim znanjem i umjećem dočekati i jednog Ministra i Gradonačelnika. Da li su imali na umu da će na ovaj način najgrublje povrijediti osjećanja kako” naših malih velikih ljudi” tako i njihovih rodtelja. Ne dolaze “Viđeniiji” ljudi u Župu svaki dan , posebno ne ovako lijepim povodima”,poručuju iz Odbora.

Očekuju da će se ditektorka Backović, kao i druga odgovorna lica javno izviniti djeci iz Župe, iako bi, kako smatraju, u sređenijim društvima ovakva greška koštala direktorskog mjesta, kao i da je svako opravdanje suvišno.

U odboru ipak zaključuju  da su zadovoljni što su nadležni prihvatili njihov zahtjev da u vrtiću radi osoblje iz te mjesne zajednice. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.