Kovačević: Art terapija značajan za stare i osobe sa invaliditetom

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 16.12.2022. u 20:04
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, sa saradnicima, primio je u posjetu predstavnike Bavarskog akademskog centra za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu BayHost, profesora Volfganga Mastnaka i njegovu saradnicu Mariju Tošić.

Tema sastanka je bila, kako su saopštili iz lokalne uprave, da se povežu relevantne institucije i subjekti iz Opštine Nikšić, sa ciljem formiranja Regionalnog centra za umjetničke terapije, čije bi sjedište bilo u Nikšiću.

“Art terapija se koristi u liječenju, obrazovanju, ličnom rastu i razvoju i rehabilitaciji ljudi svih starosnih uzrasta. Ona ima cilj da kroz umjetnički izražaj poboljša mentalno, fizičko i emocionalno stanje osobe“, istakao je profesor Mastnak.

Kovačević je, kako stoji u saopštenju za javnost, istakao da je Opština Nikšić zainteresovana da ideju formiranja Regionalnog centra za umjetničke terapije učini održivom i stvori bolje uslove za kvalitetniji život svih naših građana.

“S obzirom da je ovaj vid terapije veoma značajan za stare osobe i osobe sa invaliditetom, sigurno će biti od velike koristi Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, kao i Domu za stare, zbog usluga i podrške koju pružaju“, rekao je Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.