Kovačević: “Big” će otvoriti 300 novih radnih mjesta, “Lidl” kupio zemljište

onogost.me
 • Autor Marija Goranović
 • 18.09.2022. u 11:44
Predsjednik Opštine Marko Kovačević najavio je nove investitore koji će, kako je kazao, naredne godine definitivno doći u Nikšić.

„Big“ će dovesti 20 svjetskih brendova i otvoriti 300 novih radnih mjesta. Lidl je već kupio zemljište u našem gradu, tako da ćemo i tu imati nova radna mjesta. Takođe, dolazi i Waikiki, kada je u pitanju Željezera radili smo da se sačuvaju postojeća radna mjesta i stvore preduslovi da se otvore nova“, kazao je Kovačević za TVCG.

Ono što su kao lokalna uprava radili kada je otvaranje novih radnih mjesta, Kovačević je kazao da je to prije svega projekat Solari 3000+ i 500+, nova firma EPCG Solar gradnja u kojoj je zaposleno oko 200 naših sugrađana.

On je kazao da ranije nijesmo mogli da pričamo o novim radnim mjestima i da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

„Ja sam iznio zvanični podatak Monstata, da je od juna prošle do juna ove godine u Nikšiću zaposleno  skoro 3.000 novih lica sa većom prosječnom zaradom od 190 eura. Dakle, to je zvanični podatak, državni“, naveo je Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Gotovo 300 pacijenata dnevno posjeti jednu od privatnih klinika u Crnoj Gori. Tako ne iznenađuje podatak da je jedan lanac klinika i laboratorija samo prošle godine prihodovao više od 3 miliona eura. Kod privatnika se, kako poručuju ljekari najviše liječe građani s primorja i iz centralnog dijela države. Oni koji su prinuđeni da plaćaju te usluge poručuju da za zdravlje ništa nije skupo.
  Skupština Crne Gore usvojila je danas predloženi rebalans budžeta. Podršku tom predlogu dao je 41 poslanik, jedan je bio protiv a 13 je bilo uzdržano. Većinom glasova, usvojena je i odluka o zaduženju za 2022. godinu.
  Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.