Kovačević čestitao Nikaču na osvojenom olimpijskom zlatu

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 09.02.2023. u 15:21
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za Predraga Nikača, koji je na prvoj Paraolimpijadi za osobe sa oštećenim sluhom, slijepe i slabovide, kao i osobe sa tjelesnim invaliditetom, koja je održana u Beogradu, osvojio zlatnu medalju za rezultat ostvaren na prvoj tabli.

Kovačević je čestitao Nikaču na osvojenoj zlatnoj medalji.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da ugostim jednog od najuspješnijih sportista Crne Gore. Nikšić i cijela Crna Gora je ponosna što ima prvaka Crne Gore u šahu. Svojim rezultatima na najbolji način ste predstavili naš grad i želim Vam da putem pobjede nastavite i u budućnosti“, rekao je Kovačević.

Nikač se zahvalio Kovačeviću na prijemu i prigodnom poklonu, i kazao da mu je velika čast što ga je prvi čovjek grada ugostio.

“Drago mi je što sam još jednom mogao da, svojim rezultatima, obradujem građane svog grada i svoje države“, poručio je Nikač.

On je na pomenutom takmičenju ostvario četiri pobjede i dva remija, i sa pet poena u šest odigranih partija zavrijedio zlatnu medalju.

Podsjetimo, Nikač je osvojio zlatnu medalju na Olimpijadi slijepih i slabovidih 2017. godine, te titulu svjetskog prvaka u konkurenciji slabovidih i slijepih šahista 2019. godine, a novom zlatnom medaljom potvrdio je da je jedan od najuspješnijih sportista Crne Gore. Nikač je takođe i četvorostruki šampion Crne Gore.

Prijemu su prisustvovali i selektor Šahovske reprezentacije Crne Gore Mitar Đukanović i šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
  Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.