Kovačević: Da proslavimo Božić u miru, zdravlju i radosti

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 06.01.2023. u 08:33
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, arhijerejskom namjesništvu nikšićkom i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve, sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

On je istakao da ovaj Božić dočekujemo poslije izuzetno uspješne godine na lokalnom nivou u Nikšiću, čija je kruna bila litija posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom, koju je zajedno sa mitropolitom Joanikijem i episkopom Metodijem upravo predvodio patrijarh Porfirije, čime su se ostvarile želje koje su imali za vrijeme Božića prethodne godine. Takođe, stvoreni su preduslovi da Sveti Vasilije Ostroški u 2023. godini postane i zvanično slava Opštine Nikšić, čime će se formalizovati osjećanje i volja naših građana.

„Ne možemo da se u ovom trenutku ne sjetimo našeg stradalnog Kosova i Metohije, na koje nijesu prethodnih dana dozvolili pristup patrijarhu srpskom, jedinom istinskom domaćinu na našoj svetoj zemlji. Naše molitve su uz naš narod na Kosovu i Metohiji i ovog Božića“, naveo je Kovačević.

Predsjednik Opštine je takođe istakao važnost potpisivanja Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, kao jednog od najznačajnijih događaja u protekloj godini dana.

„Ovih dana se sjećamo i početaka borbe od prije tri godine za odbranu svetinja i trudimo se da ostanemo dostojni i u budućem vremenu, a za to je potrebno da ujedinimo sve naše snage kako bismo mogli da djelujemo na polzu cijela naroda“, rekao je Kovačević, i zaključio:
„Želeći i arhijerejima i vjernom narodu dobro zdravlje i svaku sreću, još jednom sve pozdravljam najradosnijim pozdravom: Mir Božiji – Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!“

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U južnim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, a u sjevernim i centralnim zbog niskih temperatura ima poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).