Kovačević: Počela adaptacija i modernizacija semafora

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je ugovor o izvođenju radova na adaptaciji i modernizaciji semafora. 

“Predmet ugovora je adaptacija i modernizacija semafora na raskrsnici u Ulici Serdara Šćepana (raskrsnica kod Markove samoposluge) i na raskrsnici u ulicama II dalmatinske i Baja Pivljanina. Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana, a ukupna vrijednost radova iznosi 25.385 evra. U okviru modernizacije i adaptacije predmetnih raskrsnica predviđeno je i postavljanje zvučnih signalizatora za osobe sa djelimično i potpuno oštećenim vidom”, navodi se u saopštenju lokalne uprave.

Podsjećaju da je nova lokalna samouprava, nakon što se, kako navode, upoznala sa poražavajućim stanjem u opštini Nikšić, kada su uslovi života osoba sa invaliditetom u pitanju, preduzela niz mjera i aktivnosti za njihovo lakše uključivanje u život lokalne zajednice.

“U zgradi Opštine Nikšić, na prizemlju i prilazu Opštini, postavljene su taktilne staze vodilje, naljepnice na Brajevom pismu na vratima svih kancelarija i sala u Opštini, a ugrađeni su i zvučni signalizatori na tri raskrsnice u gradu (u Ulici Nika Miljanića i Njegoševoj ulici, Ulici Nikole Tesle i Serdara Šćepana kao i na Bulevaru Vuka Karadžića i u Ulici Danila Bojovića)”, naglašavaju.

Sve pomenute aktivnosti rezultat su, kako ističu u saopštenju,  koordinirane saradnje svih opštinskih organa, uz naročito zalaganje sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidaka Krtolice, glavnog gradskog arhitekte Mladena Vujovića i glavne administratorke Opštine Nikšić Biljane Vučurović.

“U periodu koji predstoji nova lokalna vlast će nastaviti sa aktivnostima u cilju poboljšanja uslova života za osobe sa invaliditetom u našem gradu, predano radeći na tome da bude na usluzi svim građanima pod jednakim uslovima”, zaključuju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Posjetioci muzičkog festivala „Lake fest“ i ove godine pokazali su društveno-odgovornu stranu, pa su u sklopu akcije “Rock&Recycle” ove godine skupili oko 15.000 iskorišćenih plastičnih čaša.
U Crnoj Gori se danas u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.