Kovačević: Pokušaćemo u toku naredne godine da riješimo problem raskrsnice kod OŠ “Mileva Lajović Lalatović”

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2022. u 13:30
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković ugostili su djecu Učeničkog parlamenta OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ u sali Skupštine opštine Nikšić, kako bi na simboličan način obilježili Dječju nedjelju.

Predsjednici su se zahvalili djeci i nastavnicima na inicijativi koju je rukovodstvo Opštine Nikšić vrlo rado podržalo i sa zadovoljstvom ugostilo djecu Učeničkog parlamenta, koji su danas, kako su istakli predsjednici, uljepšali radni dan.

Kovačević i Vuković su djecu upoznali sa svojim nadležnostima, nakon čega su djeca postavljala pitanja koja su se odnosila na uređenje dvorišta, rasvjetu i druga komunalna pitanja.

Kovačević, odgovarajući na pitanja djece, kazao je da će školsko dvorište OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ dobiti nove table i koševe, te da se to realizuje u saradnji sa nadležnim ministarstvom. Posebna pažnja usmjerena je na rješavanje problema raskrsnice ispred škole, kako bi svi učesnici u saobraćaju, posebno djeca bila bezbjedna.

„Mi ćemo pokušati u toku naredne godine da riješimo taj problem na adekvatan način. Zaista je nezgodna ta raskrsnica, a naši inženjeri imaju problema kako da to riješe na najbolji mogući način. Tu se prije svega vodi računa o vašem interesu, odnosno o potrebama đaka koji idu u tu školu. Imajte još malo strpljenja, budite oprezni i dalje, a ja se nadam da ćemo naredne godine dobiti rješenje“, istakao je Kovačević.

Djecu Učeničkog parlamenta interesovalo je i koje su to dječje aktivnosti koje Opštine Nikšić realizuje u gradu.

Kovačević je istakao da je bogata kulturno-zabavna ponuda za djecu u našem gradu.

„Ovih dana nudimo mnogo dječjih predstava u Nikšićkom pozorištu. Imamo, naravno, i strategiju za dječju politiku, gdje se trudimo da ponudimo što više sadržaja za djecu tokom čitave godine i iz oblasti kulture i sporta. Mislim da smo u prethodnoj godini imali najviše takvih sadržaja u posljednjih 10 godina kao lokalna samouprava“, zaključio je Kovačević.

Koordinatorka Učeničkog parlamenta OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ Nada Mitrović u svoje i u ime djece zahvalila se predsjednicima što su podržali inicijativu i ugostili djecu te škole.

„Ovo je prvi put da se na ovaj način ostvari saradnja između Opštine i škola. Do sada, za svoju profesionalnu karijeru, koja se ne veže samo za grad Nikšić, nijesam imala ovakvo iskustvo, i zbog toga mi posebno zadovoljstvo predstavlja upravo ova inicijativa i vaša podrška“, istakla je Mitrović.

Pomenutom događaju prisustvovao je i šef kabineta predsjednika Opštine Nikšić Marko Perućica.

Prijem đaka završen je razmjenom poklona između djece i predsjednika Opštine i Skupštine opštine Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.