Kovačević: Prijeteće poruke proizvod su hajke koja se vodi protiv mene

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 17.01.2023. u 11:46
Predsjednik Opštine Nikšić saopštio je da su mu upućene prijeteće poruke i da su one proizvod hajke koja se vodi protiv njega danima.

“Evo zbog čega se napadaju i targetiraju srpski političari, zašto se podižu tenzije, zašto se nakon jedne od najuspješnijih godina u Opštini Nikšić, nova godina od strane grupe medija započinje sa recikliranjem prošlogodišnjih vijesti, sa uhođenjem kako se šta slavi, sa traženjem igli u plastu sijena, ne bi li se nekako naudilo mladim ljudima koji rade za grad, za zajednicu, samo zbog toga što su Srbi, što neće da prodaju svoje prađedove i njihovu borbu i muku”, kazao je Kovačević.

Naglasio je da on nije pokrenuo nijednu od tema koje su ovih dana, kako kaže, konstruisane i namjerno se drže u žiži javnosti ne bi li se njima manipulisalo protiv njegove ličnosti, protiv njegove političke organizacije ali i protiv njihovih koalicionih partnera.

“Te teme su pokrenuli drugi zalazeći u sitna crevca proslava, pjesama i stihova, problematizujući kod samo jednog naroda u Crnoj Gori njegovo normalno funkcionisanje, njegovu tradiciju, istoriju i sve ostalo. I naravno pikirajući mene i moje kolege da se o tome izjašnjavamo a da oni ocjenjuju je li to u redu ili nije. I samo zato što mi ne želimo da pristanemo da i dalje budemo dio takve medijske harange i priče i da se pravdamo što slavimo, što pjevamo, što se veselimo, ne vrijeđajući nikoga, što razgovaramo sa našim narodom i njegovim predstavnicima u drugim zemljama, bivamo razapeti, prokazani”, napisao je Kovačević na Fejsbuku.

Kaže da nikome nije bilo bitno šta su zaista rekli, pjevali, mislili, već je njima bilo važno, ističe, da se uhvate za nešto ne bi li pokrenuli kampanju i propagandu protiv njih “za njihove sitne interese”.

“A to nešto za šta se hvataju su naša osnovna prava. Što je dr Vladimir Leposavić rekao u naslovu jedne svoje knjige neprestano nas hvataju u vršenju svojih prava i to nam zamjeraju i zbog toga vode hajku na nas. Tako je bilo i ljetos kada su militantne grupe htjele pošto poto da prave u Nikšiću nacistički skup na kom su vrijeđali Srbe i Rome i uspijeli da svojim kriminalnim kanalima spriječe umjetnika koji je bio angažovan da održi koncert kome bi se radovali svi. Poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi. Da Srbi možemo da budemo samo kao neka prazna ljuštura bez ikakvog sadržaja, u vidu dekora onima koji žele da zaborave svoju istoriju, tradiciju i kulturu i da kreiraju neku novu koja ih neće podsjećati na porijeklo”, kazao je Kovačević.

Ističe da ovo nije prvi put da svojim hajkama određena grupa medija proizvodi ovakve reakcije prema njemu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Povodom informacija koje su se jutros pojavile na društvenim mrežama da u studentskom domu hotela „Onogošt“ već dva dana ne radi grijanje, menadžment je saopštio da je kvar otklonjen sinoć u kasnim večernjim satima i da je u to vrijeme pušteno grijanje.