Krenulo “umivanje” nikšićkog Trga

vijesti.me
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2023. u 13:44
Nikšićani se ne sjećaju kada je poslednji put "umiven" Trg slobode, tako da su prijatno iznenađeni što se ovih dana neko sjetio da grdski trg može i da se opere.

„Najpovoljniju ponudu nam je dalo pogoričko ‘Zelenilo’ tako da smo ih angažovali da operu Trg, a namjera nam je da naredne godine kupimo mašinu za pranje trgova, tako da više nećemo morati nikoga da angažujemo“, kazao je “Vijestima” Vidak Krtolica, sekretar opštinskog Sekretarijat za saobraćaj i komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, pored čišćenja Trga, planirano je i čišćenje spomenika kralju Nikoli, fontane i četiri česme.

“Prethodno smo očistili i ispjeskarili fontanu u parku i popravili prskalice, a ispjeskarili smo i spomen česmu posvećenu Gajici Đuroviću i promijenili česme”, kazao je Krtolica.

Završetak radova na rekonstrukciji Trga slobode, koji je popločan tzv. nikšićkim kamenom, ozvaničen je 13. jula 2018. godine, kada je i otkriven spomenik narodnom heroju Čedomiru Ljubu Čupiću.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fudbaleri Sutjeske savladali su Rudar u Pljevljima rezultatom 2:1 u utakmici 18. kola Meridianbet 1. CFL. 
  Na Samitu gradonačelnika protiv antisemitizma, koji je održan u Dortmundu od 29. novembra do 1. decembra pod sloganom "Njegovanje kulturne raznolikosti", učestvovao je i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.
  Roditelji treba da provjere sadržaj koji objavljuju njihova djeca, jer se u aplikaciji Snepčat pojavila grupa koja masovno šalje poziv za uključenje djeci, a u okviru čata se dijeli pornografski sadržaj.