Krivična prijava zbog napada na Maksima Vučinića

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 14.11.2023. u 18:36
Nikšićka policija je podnijela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Lj.Đ. zbog sumnje da ugrozio sigurnosti doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Željezara Nikšić Maksima Vučinića.

Kako je saopšteno, policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijela krivičnu prijavu protiv Lj.Đ. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG.

Policija navodi da im je 9. novembra I.Č. odgovorni za poslove zaštite u EPCG,  prijavio da je tokom sastanka menadžmenta i radnika, Lj.Đ. uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine M.Đ. Po toj prijavi su, kako navode i preduzete aktivnosti.

“Nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu M.V. u medijima, da je ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić, podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog, te preduzeli mjere na rasvjetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Lj.Đ. učinjenih prema M.V. ima elemenata krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG”, navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da kako se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama Lj.Đ., učinjenim prema M.Đ. nema elemenata krivičnog djela, protiv njega će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru.

Podsjetimo, Vučinić je ranije kazao da je podnio ostavku na to mjesto nakon što je na zboru sa radnicima uz prijetnje i fizički napadnut.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.