Krivične prijave protiv službenika MUP-a i 37 osumnjičenih za lažno prijavljivanje prebivališta u Šavniku

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 08.06.2023. u 11:48
Policija je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, podnijeli krivične prijave protiv 37 osoba, koji se sumnjiče za krivično djelo falsifikovanje službene isprave. Prijava je podnesena i protiv službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance – filijale u Šavniku V.Č. (37).

“Nakon preduzimanja višemjesečnih izviđajnih aktivnosti, u predmetu kodnog naziva “Prebivališta”, povodom saznanja da je veći broj građana iz drugih opština izvršio lažnu prijavu prebivališta u opštini Šavnik, u cilju ostvarivanja biračkog prava i glasanja na lokalnim izborima u ovoj opštini, policija je podnijela krivične prijave protiv 37 lica”, naveli su iz policije.

Službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance – Filijala Šavnik, V.Č. (37), navode, sumnjiči se za krivično djelo falsifikovanje službene isprave, koje je počinio na način što je kao službeno lice neistinite podatke upotrijebio u službi kao da su istinite, a što je rezultiralo promjenom mjesta prebivališta određenog broja lica na teritoriji opštine Šavnik.

Iz policije navode da se lica S.S. (24), J.M. (20), D.T. (33), M.J. (56), P.M. (32),V.Đ. (32), A.M. (49), N.J. (21), N.M. (29), L.K. (31), N.M. (66) , I.S. (45), M.D. (65), V.S. (67), G.Đ. (60), S.N. (26), Č.N. (52), B.D. (27), I.F. (33), R.M. (55), Č.S. (66), M.V. (49), M.Đ. (57), O.B. (34), D.M. (43), B.M. (59.), A.J. (43), M.S. (40), B.P. (43), R.Š. (45), N.V. (37), Ž.K. (34), A.M. (19), I.R. (22), V.M. (65) i V.N. (19) sumnjče za krivično djelo navođenje na ovjerevanje neistinitog sadržaja.

“Oni su ovo krivično djelo počinili na način što su, kako se sumnja, službenike Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance – Filijala Šavnik, davanjem neistinitih podataka doveli u zabludu da prilikom obavljanja svojih poslova izvrše promjene njihovog prebivališta iz drugih opština na teritoriji opštine Šavnik, u cilju ostvarivanja biračkog prava i glasanja na lokalnim izborima u ovoj opštini, zakazanim za 23. 10. 2022. godine”, saopšteno iz policije.

Poručuju da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije kontinuirano prate bezbjednosnu situaciju i preduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju podizanja svijesti građana i stvaranja bezbjednog ambijenta za ostvarivanje Ustavom zagarantovanih prava i sloboda.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.