Krivične prijave zbog prevare i nelegalne prodaje peleta

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 25.04.2023. u 15:10
Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe zbog počinjenih privrednih delikata.

“Policija je protiv A.Đ. (41) podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara u produženom trajanju. On je, kako se sumnja, tokom februara i marta 2022. godine, podnio zahtjeve za naknadu štete, na osnovu lažne medicinske dokumentacije, te na taj način doveo u zabludu osiguravajuća društva Lovćen Osiguranje AD i UNIQA, i protivpravno za sebe pribavio imovinsku korist, dok je to isto pokušao da učini i kod SAVA Osiguranja AD, a koje osiguravajuće društvo je ovaj odštetni zahtjev odbilo kao neosnovan”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, krivična prijava je podnijeta i protiv V.P. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena upotreba tuđe firme.

“Sumnja se da je V.P., tokom 2021. i 2022. godine, bavio prodajom peleta na teritoriji Crne Gore, a bez posjedovanja registrovane firme za obavljanje navedene djelatnosti, a tom prilikom je u određenom periodu zloupotrijebio žig i naziv druge kompanije, uredno registrovane za proizvodnju i prodaju peleta”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Početkom ove godine u ukupnom državnom obrazovnom sistemu zemlje, odnosno u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, umjetničkim školama, resursnim centrima, domovima za smještaj učenika i univerzitetsko-fakultetskim jedinicama, bilo je uposleno 16.332 zaposlenih, a shodno podacima Vlade Crne Gore o isplatama zarada iz državnog budžeta, saopšteno je iz NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).
  Ministarstvo prosvjete saopštilo je da taj vladin resor i Državna komisija za maturski i stručni ispit očekuju od Ispitnog centra da pristupi realizaciji preporuke o ponovnom pregledanju i vrednovanju testova učenika koji nijesu položili maturski ispit iz Crnogorsko-srpsko, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti. Iz Ministarstva navode da nije u skladu sa propisima stav Komisije za ocjenjivanje da se učenicima koji su, po njihovoj ocjeni prepisivali zadatke na testu, odredi dodatni rok za polaganje.