Krivolov na Bilećkom jezeru: Zaplijenjena oprema i mreže

slika1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.05.2016. u 10:49

Ribočuvarska služba Sportsko-ribolovnog kluba ''Nikšić'' u koordinaciji sa Graničnom policijom, juče je na Bilećkom jezeru zaplijenila sedam mreža, parangal, dvije vrše i desetak kilograma ribe. 

U toku ove zajedničke akcije, niko nije uhapšen, a koordinator aktivnosti u SRK ”Nikšić” Vujica Lalić kaže da je postojala sumnja da su krivolovci u toku noći postavili mreže za izlov ribe.

”Zaplijenili smo mreže, ribolovnu opemu i određenu količinu ribe – pastrmke, crvenoperke, klena i šarana”, naveo je on.

Dodao je i da je ovo prva akcija na Bilećkom jezeru, koje se nalazi na 50-ak kilometara od Nikšića, dok je do sada preduzeto desetak akcija na jezerima Slano, Krupac i Liverovići.

”Imamo dogovor sa policijom da u narednom periodu češće organizujemo ovakve akcije u cilju suzbijanja krivolova. Oni koji budu uhvaćeni u krivolovu, biće predati Sudu za prekršaje, a registrovani ribolovci u tom slučaju moraće i da plate kaznu u iznosu od 150 eura”, upozorio je Lalić i napomenuo da su kazne za povratnike u krivolovu i do 500 eura.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.