Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kršikapa u pritvoru zbog ubistva supruge

pritvor1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 12.10.2016. u 07:20

Nikšićanin Predrag Kršikapa (52), koji je priznao policiji da je prekjuče usred dana, u centru Nikšića ubio bivšu suprugu Biljanu (46), zadržan je u tužilačkom pritvoru do 72 sata po nalogu višeg državnog tužioca Željka Tomkovića

Kako pišu Dnevne novine u tom roku osumnjičeni će biti sproveden kod sudije za istrage Višeg suda u Podgorici koji će odlučuiti o njegovom jednomjesečnom pritvaranju.

Nezvanično, kako pišu DN, Predrag i Biljana nijesu bili sudski razvedeni, ali su duže vrijeme živjeli odvojeno. Nesrećna žena prijavljivala je porodično nasilje.

Nadležnim službama se obratila i kada je u aprilu ove godine Predrag došao na njeno radno mjesto u Ulici Nikole Tesle, i tom prilikom joj zadao više udaraca po tijelu. Protiv njega je podnešena krivična prijava, ali je ona odlučila da iskoristi zakonsko pravo da ne svjedoči protiv supruga. Nakon njene oduke tužilaštvo je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja.

Kršikapa je navodno imao sukobe i sa tazbinom, tačnije Biljaninim bratom, koji je protiv njega podnosio prijavu policiji. Prema nezvaničnim informacijama, razlog tome bili su nesređeni bračni odnosi i svađe između supružnika. Kršikape su sa petoro djece nekada živjeli u naselju Rudarska kolonija, a nakon što su se rastali supruga je preselila u stan. Bila je korisnica naknade za žene sa troje i više djece, ali je radila u jednoj piljari kako bi omogućila školovanje djeci, od kojih je dvoje najmlađih u osnovnoj školi.

Nezvanično, Predrag je ranije bio hospitalozovan na odjeljenju psihijatrije u Nikšiću, kao i u specijalnoj bolnici u Dobroti.

Pucnjava se dogodila prekjuče u oko 17 časova u centru grada, kada je Kršikapa nasred ulice hicima iz pištolja kalibra 7.65mm ubio suprugu. Nakon teškog zločina koji je potresao Nikšićane, odmah se predao policiji gdje je i priznao zločin.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci