Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ladovina”: Nova oaza druženja i igre u Nikšiću

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 09.06.2024. u 14:24
Nikšić je dobio novu oazu za bjekstvo od stresnih situacija i obaveza. Klub društvenih igara “Ladovina” daje mogućnost Nikšićanima prije svega da se zabave i kroz igru sklope i učvrste poznanstva i prijateljstva.

„Ja sam ovdje od samog otvaranja gost, mogu vam reći da je zanimljivo i da je društvo super“, kaže za TVCG Stevan, posjetilac Kluba društvenih igara „Ladovina“,

U klubu je često i Miljana.

„Često dolazim jer je ovo mjesto na kojem se relaksiram, upoznajem nove ljude, lijepo se provedem. „Nekako ostvarujemo taj neki kontakt i razmjenu energije koja je negdje i plus uz to što svi volimo da pobjeđujemo. Barem sam ja jedna od njih“, kazala je ona.

Ljubav prema društvenim igrama pokrenula je grupu entuzijasta da otvore klub. Na podršku su naišli u Planinarskom domu, gdje se otvorili prostorije. Cilj otvaranja kluba zbližavanje ljudi i zdravo druženje kroz igru, kažu, već je u velikoj mjeri ispunjen.

„Ljudima prija ta promjena,  prija im kada komuniciraju sa drugim ljudima. Svjesni ste i sami da se posle korone društvo generalno distanciralo jedno od drugih, da manje izlaze, da se manje druže i samim tim je ova stvar je baš pozitivno uticala na ljude način na koji klub radi. Mnogo novih poznanstava, novih druženja, zabave, zezanja i jedna vrlo zdrava priča“, kaže za TVCG Dražen Mandić iz Kluba društvenih igara „Ladovina“.

U klubu kažu da za svakog ima nešto zanimljivo, a posjetioci imaju na raspolaganju da biraju između 70 društvenih igara.

„Trenutno su najaktuelnije te parti igre koje su za neko veće društvo i za neku vrstu zabave. Postoji i dosta strateških igara. Imamo i takve igrače koji dođu i vole da igraju te strateške igre. Za svakog ima ponešto. Od tih 70 mora se naći neka dobra igra“, kaže Mandić.

Klub društvenih igara daje ljudima priluku za druženje bez telefona i socijalnih.

„Ovo nam djeluje kao bjekstvo od svega toga i baš nam se sviđa ta priča. Ljduima se naravno sviđa. Veliko je interesovanje, više nego što smo očekivali. Svakog dana dolaze neki novi ljudi, oni dovode neko svoje društvo. Priča se razvija na neki super način i nadamo se da će se tako nastaviti“, ističe Mandić.

U klubu planiraju da organizuju turnire, ali i da učestvuju na međunarodnim. A osnivači ne sumnjaju da će „Ladovina“ biti sve popularnija među Nikšićanima.

Izvor: TVCG

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.
  U Crnoj Gori danas se očekuju visoke temperature i pojačana frekvencija vozila na važnim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.