Leševi životinja i dalje čest prizor na ulazu u eko park Blace

les
screeshoot
  • Autor onogost.me
  • 06.08.2017. u 23:37

Natpis „Ne bacajte smeće“ ,na ulazu u eko park Blace, mnogi kao da ne vide. Otpada zapravo ne fali, a nerijetko ćete baš na tom lokalitetu zateći i leševe životinja. Problem sa kojim, koliko god pokušavaju, ne mogu da se izbore ni nikšićki ekolozi. 

To je je kednostavno kultura življenja. Sa ovim se možemo Izboriti  jačom kontrolnom funkcijom nadležnih organa, zvaničnih organa koji za tu funkciju primaju platu”, kaže Miodrag Karadžić, predsjednik NVO Društvo mladih ekologa Nikšić, koja že kroz projekat nagrađen od Fonda za aktivno građanstvo pokušati da nastavi sa uređivanjem tog prirodnog redjela i jednog od ljepših nikšićkih izletišta.

I dok se nadaju da će nadležni uspjeti da represivnim mjerama kulturu življenja podignu na veći nivo, ekolozi su uporni da pozitivnim primjerom oplemenjivanja i valorizacije Studenačkih glavica i eko parka opet daju svoj doprinos. Nakon što su minulih godina uredili jedan dio ovog popularnog izletišta, sad žele i da južnu stranu eko parka Blace dovedu u red. 

“Počećemo sa sređivanjem prilaznog puta koji godinama samo devastiran. Zatim ćemo oplemeniti prostor postavljanjem novog mosta, markacija staza je planu i postavljanje mobilijara”, navodi on, 

Osim Nikšićana, koji u Blace dođu na roštilj bježeći od gradske vreve, nerijtko se i turisti zaustave pored puta i svrate u mali prirodni raj. Karadžić vjeruje da ih uskoro neće dočekivati deponije na ulazu u mjesto sa EKO predznakom. Zato će insistirati da se Blace stave pod zaštitu kao posebni prirodni predio.

“Ta priča je SO Nikšić bila aktuelna devedesetih, ali se probijanjem obilaznice sa tim stalo i sada je potrebno uraditi studiju”, objašnjava Karadžić.

U Društvu mladih ekologa su tim povodom već prikupljali potpise pa se nadaju da će ubrzo njihova incijativa naći pred odbornicima lokalnog parlamenta. 

  rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.