Let's do it Nikšić: Volonteri čistili prostor oko Doma revolucije

dsc04131
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 27.05.2016. u 11:23

U okviru kampanje “Let's do it Nikšić” (Očistimo Nikšić za jedan dan), NVO ALFA Centar organizovala je danas veliku akciju uređenja zapuštenog prostora oko Doma revolucije.

 “Mi smo se odlučili za Dom revolucije jer već preko osam godina nastojimo da vodimo računa o ovom mjestu makar onoliko koliko mogu obični građani. A to je da ukažemo na pravilno odlaganje otpada, jer se neposrednjo bilizu Doma nalazi igralište za djecu u kojem ima u svakom trenutku tokom dana stotinjak djece i zaista je neprijatno i neprimjereno da naši najmlađi sugrađani provode vrijeme na igralištu u ambijentu deponije “, kazala je Jelena Vekić koordinatorka akcije ispred te NVO.

On je dodala da im je cilj da današnjom akcijom doprinesu urednosti ovog mjesta i što je ,kako je istakla, važnije od svega, sa DOO “Varioc”koji se pridružio akciji, uspiju da poprave ogradu oko Doma revolucije u mjeri u kojoj je to moguće.

“Kao što svi Nikšićani znaju postoji mnogo nedostajućih tabli od ograde, ali tamo gdje su popadale na sedam-osam mjesta danas ćemo sanirati sa kolegama iz “Varioca”, da ta ograda prvo iz bezbjednosnog, pa onda i iz estetskog razloga bude nešto što neće kvariti ambijent samog centra grada”, zaključila je Vekić

Njima su se pridružili i članovi Access programa, sa učenicima.

“Naš program finansira Ministarstvo inostranih poslova SAD, a podržava Američka ambasada u Podgorici. To je besplatni program učenja engleskog jezika za djecu slabijeg imućnog stanja iz Nikšića. Ovo je projekat koji se prvi put realizuje u Crnoj Gori, a grupa broji 25 učenika. Sa nama je danas oko petnestak učenika, jer su ostali morali na polaganje eksterne provjere znanja. Mi smo ih doveli u okviru projekta kojim smo se bavili tokom aprila, a bio je posvećen zaštiti životne sredine. Imali smo razne aktivnosti, a ova je završna”, rekla je Milka Cerović ispred te organizacije.

Akciji se priključio i veći broj volontera, a jedan od njih je i devetogodišnja Jovana Pajović, za koju su ostali volonteri rekli da je jedna od najpredanijih kad je u pitanju ideja očuvanja životne sredine.

“Došla sam kao volonter da podržim akciju Alfa Centra. Ovo nije prvi put da se odazivam jer želim da sačuvam naš grad”, rekla je Jovana.

Akcija je realizovana u sklopu nacionalnog pokreta Let’s do it Montenegro.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.