Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Likovnjaci OŠ ”Milija Nikčević” najbolji na Opštinskom takmičenju

Dječji savez Nikšića
 • Autor onogost.me
 • 08.06.2024. u 07:05
Članovi likovne sekcije Osnovne škole ‘’Milija Nikčević’’ bili su ubjedljivo najbolji na Opštinskom takmičenju mladih likovnjaka zauzevši prve dvije pozicije u konkurenciji ostalih škola, koje su učestvovale na ovoj tradicionalnoj vaspitno-obrazovnoj manifestaciji.

Učenici mentorke Angeline Đoković Janjušević - Nađa Marojević, Sara Nikolić i Martina Mitrić imale su najbolji rad po ocjeni žirija, koji su činili likovni umjetnici Mišo Vemić i David Delibašić.

Drugo mjesto pripalo je ekipi iz iste škole koju su činili učenici: Anastasija Mićović, Anastasija Nikčević i Helena Anđelić, takođe pod mentorstvom profesorice Janjušević.

Ekipe iz Osnovne škole "Dusan Bojović" koja je radila u sastavu Milica Kostić, Sanja Kostić i Anja Mićković i ekipa iz škole "Jagoš Kontić" - Nikolina Bulajić, Lena Marojević i Lara Marojević, čiji je mentor bila profesorica Marija Zeković, podijelile su treće mjesto.

Pohvale su dobile ekipe iz škola "Olga Golović", Mileva Lajović-Lalatović, "Braća Labudović" i "Ivan Vušović."

U ime organizatora događaja - Dječjeg saveza Nikšića, nagrade je uručila profesor Ratka Radunović, dok je ispred Opštine Nikšić učesnike pozdravila načelnica Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Milanka Radulović.

Opštinsko takmičenje mladih likovnjaka održano je u četvrtak, 6. juna, uz podršku Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Opštine Nikšić, Parking servisa, Radne jedinice Putevi, JP Komunalno Nikšić i restorana Vibes sport & lounge bar.

Glavni sponzori događaja bili su Crnogorski elektroprenosni sistem AD i Fondacija "Ćano Koprivica".

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci