Liverovići danima bez vode, Cicmil: Rješavamo problem

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 20.07.2023. u 08:25
Kako je opstati bez vode dok ovih dana “hara” toplotni talas znaju žitelji sela Liverovići, u Župi.

Mještani tog kraja javljaju nam da danima nemaju vode i da uzalud svakodnevno pozivaju Vodovod.

“Ništa se ne rješava, dok se istovremeno u nekim drugim selima svakodnevno zalivaju livade i pašnjaci”, kazao je čitalac portala.

Iz nikšićkog Vodovoda kažu da je problem vodosnabdijevanja Mjesne zajednice Župa decenijski.

Izvedeno stanje i projektovano nijesu u istoj srazmeri, objašnjava direktor Vodovoda Željko Cicmil.

“Vodovod Nikšić je prepoznao ovaj aspekt i shodno tome i reagovao. Tokom juna mjeseca 2022. smo uputili konkretne mjere (izgradnja vazdušnih ventila sa pratećom infrastrukturom, kao i izgradnja bazena 350 kubika u selu Bjeloševina) nadležnom sekretarijatu, a što je po projektu, kako bi se riješio problem vodosnabdjevanja. Preduslov za uklanjanje subjektivnih nedostataka (neracionalna potrošnja, nelegalni priključi i sl.) je sređivanje sistema po vertikali, tj. tehnički potkovani sistem, koji kako se zaključuje u samom startu nije riješen.

Sada upravo fizički to rešavamo, tj. ispuštamo vazduh iz sistema po određenim dionicama, a Liverovići su na kraju mreže, sa njima će i čitav sistem biti uspostavljen”, objasnio je Cicmil.

Kaže da su upoznati sa problemima u Liverovićima, Kutama, Vasiljevićima i da su u stalnoj komunikaciji sa mještanima pomenutih sela.

“Znam da ovo objašnjenje neće puno pomoći samim mještanima i da je ljudima ovaj resurs neophodan, međutim ako se sistem ne uspostavi na ovaj način onda ćemo biti prinuđeni da uvodimo već od sjutra restriktivni režim po utvrđenom sistemu iz predhodnih godina, a kako bi periodično snabdjevali sva domaćinstva o čemu ćemo blagovremeno obavjestiti javnost”, saopštio je direktor Vodovoda.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.