Ljepote nikšićke opštine doživjeli na dvotočkašima

Nikšić je i ove godine domaćin 10. biciklističkog "Čiker" maratona. Biciklistima koji su krenuli iz Kraljeva svakodnevno se pridružuju i ljubitelji dvotočkaša iz Crne Gore, kako bi 5. jula uspješno završili vožnju. U Turističkoj organizaciji Nikšić kažu da je maraton odlična prilika za promociju prirodnih ljepota grada pod Trebjesom, kao i Crne Gore.

 

Prirodne ljepote opštine Nikšić dovoljan su razlog da i ove godine učesnici biciklističkog Čiker maratona posjete grad pod Trebjesom. Neumorni od vožnje koju su počeli iz Kraljeva bicilisti kažu da su oduševljeni Crnom Gorom. Emira Miličević, iz Beograda, osmi put učestvuje u maratonu. Ističe da je grad pod Trebjesom kao i ranijih godina opravdao očekivanja i otkrio nove vrijednosti.

“Predivno je. Obožavam Crnu Goru. Obožavam ljude koje ovdje žive. To je jedan fantastičan spoj priroda, ljudi. Mi svi kada se okupimo ovdje okupimo napravimo fenomenalnu energiju. Pozivam sve koji su raspoloženi, makar jednu dionicu, da budu sa nama da osjete tu energiju”, poručuje Emira.

Biciklistima se u vožnji svakodnevno pridružuju ljubitelji biciklizma iz Crne Gore. Luka iz Nikšića od Kolašina okreće pedale i, kaže, tako će do kraja maratona, dok gostima, uz put, prirodne ljepote Nikšićkog polja otkriva promoterka biciklizma i zdravih stilova života Ana Petrović Njegoš.

“Oni obiđu najlepše krajeve koji krase Crnu Goru. To je ne samo biciklizam, nego izuzetan vid turizma”, napominje Petrović Njegoš.

Dobrodošlicom u Nikšiću zadovoljni su i organizatori. Radoslav Golubović ističe da je cilj maratona promocija bicilizma kao načina života, ali i turističkih potencijala opština kroz koje prolaze.

“Nikšić sa svojom okolinom je idealno mjesto za bavljenje ovim sportom. Koliko god da prolazimo kroz Crnu Goru Nikšić nam je nekako na putu. Sa druge strane imamo izuzetnu saradnju sa TO Nikšić”, naglašava Golubović.

Nastavak saradnje, očekuje direktor TO Nikšić Mitar Barać, što je od važnosti za grad pod Trebjesom.

“Ovo je jedna od manifestacija koju moramo da iskoristimo da promovišemo naš grad. Stodvadeset ljudi iz gotovo čitavog regiona čak i iz zemalja zapane Evrope, tako da sjajna prilika. Mislim da smo je iskoristili na pravi način”, zaključuje Barać.

Prvi put biciklisti su se iz Nikšića uputili ka Trebinju, odakle nastavljaju za Herceg Novi gdje će se ovogodišnji deseti jubilarni “Čiker” maraton i završiti.

Izvor: RCG/rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Posjetioci muzičkog festivala „Lake fest“ i ove godine pokazali su društveno-odgovornu stranu, pa su u sklopu akcije “Rock&Recycle” ove godine skupili oko 15.000 iskorišćenih plastičnih čaša.
U Crnoj Gori se danas u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.