Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Lovna sezona počinje u nedjelju

lovac1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.08.2016. u 11:05

Lovna sezona počinje 7. avgusta i lovac mora posjedovati dozvolu za lov koju izdaje korisnik lovišta, lovnu kartu koju izdaje Lovački savez Crne Gore preko korisnika lovišta, oružni list za oružje i indentifikacioni dokument kojim se potvrđuje njegov identitet.

To je saopšteno iz Lovačkog saveza Crne Gore.

“Sva lovna divljač loviće se u kvotama odobrenim od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu i drugim zakonima koji svojim odredbama regulišu lov divljači. Tako će lovna sezona početi prvo u nedjelju 7. avgusta, kada se otvara lov isključivo na prepelicu, golubove (grivnjaša i pećinara), grlicu, gugutku, sivu vranu, svraku i sojku. Sezona ovih vrsta divljači trajaće na prepelicu do 31. oktobra, goluba pećinara, grlicu i gugutku do 31. decembra, a na goluba grivnaša, sivu vranu, svraku i sojku do 15. februara 2017. godine. Lovna sezona na patke (gluvaru, zviždaru, čegrtaljku, glavatu, ćubastu i kržu) i baljošku počinje 21. avgusta 2016. godine i trajaće do 15. februara 2017.”, naglasili su iz Lovačkog saveza.

Napominju i da će u glavnoj lovnoj sezoni, koja počinje 2. oktobra, biti dozvoljen lov na zeca, divlju svinju, vuka, lisicu, šakala, kune: bjelicu i zlaticu, jazavca i fazana.

“Lovna sezona tih vrsta divljači završiće se, najprije na jazavca, 30. novembra, zatim na zeca 31. decembra 2016, na kune, divlju svinju i fazana 31. januara 2017, na vuka, šakala i lisicu 29. februara 2017.”, objasnili su.

Lovna sezona na šljuku počinje 6. novembra, a završava se 15. februara 2017.

Iz Saveza napominju da je lovni dan nedjelja i da se smiju koristiti samo lovački psi uz posjedovanje dokumenata koji potvrđuju rasnost i identitet te životinje.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci