Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mališani obilježili akciju “Sat za planetu”

ds2
DMEN
  • Autor onogost.me
  • 19.03.2016. u 18:01

Povodom akcije “Sat za planetu”,  Društvo mladih ekolog Nikšić danas je u vrtiću “Ciciban” realizovalo predavanje na temu “Klimatske promjene i energetska efikasnost”.

Djeca su pokazala zavidno znanje o zaštiti životne sredine, kako se sprovodi, kako se može postupiti sa otpadom, te na koji način mogu uštedjeti električnu energiju i vodu. Tokom ove aktivnosti vaspitačica je pripremila performans “Sat za planetu” pa su prezentovali planetu Zemlju sa svijećama koje su joj dale vidljivost umjesto električne energije. Mališani suse tako sa ekolozima pridružili globalnoj akciji “Sat za planetu” i poslali poruku uz slogan “Isključi svijetlo da bolje vidiš” što su djeca shvatila i komentarisala na sebi svojstven način način, a ono što je najvažnije prihvatili suštinu cilja ove akcije. 

Oni su se priključili stotinama miliona ljudi koji na svim kontinentima na 24 vremenske zone isključuju svijetla i time simbolično obilježili svoje zalaganje za smanjenje posledica klimatskih promjena i održivu upotrebu prirodnih resursa.

“Veoma pozitivno je da se u ranom obrazovanju podstiču na ove navike, jer upravo se u predškolskom uzrastu gradi budućnost naše zemlje”, navodi se u saopštenju DMEN-a. 

 Aktivnost je uz pomoć PP prezentacije realizovala inžinjer za zastitu životne sredine Lidija Raščanin, uz asistenciju profesora Nikole Perovića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci