Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mališani VJ “Kosovka djevojka” posjetili SO Nikšić

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2023. u 14:29
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, sa saradnicima, ugostio je mališane iz vaspitne jedinice „Kosovka djevojka“, koji su u sklopu obilježavanja „Dječije nedjelje“ izrazili želju da posjete lokalni parlament.

Na samom početku ovog druženja prisutni su otpjevali himnu Crne Gore, a zatim je sekretarka SO Ivana Šljukić pozdravila „najdraže goste“.

„Vi ste naša radost, naša snaga i svijetla budućnost, i zaista ste nam uljepšali ovaj dan. Hvala vam što ste sa nama. Veliko hvala vašim vaspitačima što brinu o vama i staraju se da odrastete u dobre ljude“, poručila je Šljukić, nakon čega ih je upoznala sa načinom na koji funkcioniše Skupština opštine Nikšić.

Predsjednik SO Nemanja Vuković istakao je da Opština neumorno radi kako bi sva naša djeca imala lijepo, bezbrižno djetinjstvo, kao i mogućnost da razvijaju sve svoje potencijale.

„Vodimo računa o vašem zdravlju, svakodnevno se trudimo da poboljšamo ekološku sliku grada. U najvećoj mjeri mogućeg podržavamo rad vaspitno-obrazovnih ustanova i sportskih kolektiva u našoj opštini. Gradimo igrališta, sportske terene, trudimo se da prepoznamo i nagradimo svačiji rad i talenat. Svjesni smo da je ulaganje u djecu – ulaganje u našu zajedničku, lijepu budućnost. Stoga vam i obećavam da ćemo učiniti sve kako bi svaki dan bio – dječiji dan, i svaka nedjelja – dječija nedjelja“, poručio je Vuković.

Potpredsjednik Skupštine, Arsenije Lalatović, poručio je najmlađima da je sa njima sve „i ljepše i lakše“, a sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović, podstakao ih je na živi, prijatni razgovor kroz koje je lokalna samouprava dobila i molbu da izgradi moderno igralište u dvorištu VJ „Kosovka djevojka“, dok su „najhrabriji“ tražili i – zoovrt.

Predsjedniku SO djeca su darovala sliku sa otiscima njihovih prstiju. Nakon što su i mališanima uručeni prigodni pokloni, uslijedilo je zajedničko fotografisanje i obećanje za novi, skori susret.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
  Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.