Maloljetnici osumnjičeni da su podmetnuli požar u Nikšiću

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 27.05.2023. u 14:13
Policija u Nikšiću identifikovala je dvije maloljetne osobe za koje se sumnja da su podmetnule požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje i identifikaciju izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktivacijom eksplozivnih naprava, identifikovali dvije maloljetne osobe za koje se sumnja da su podmetnule požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću”, saopšteno je iz Uprave policije

Protiv dvije maloljetne osobe je, navodi se, podnijeta krivična prijava državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

“Naime, sumnja se da su oni 24. aprila podmetnuli požar na trgovinskom objektu, kojom prilikom je došlo do oštećenja na objektu i spoljnoj jedinici uređaja za klimatizaciju. Požar je u kratkom roku lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja, a nakon toga je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija, kao i vještaka iz oblasti elektro struke”, dodaju.

Takođe, kako napominju iz UP, policijski službenici Regionalnog centra bezbdnost „Zapad“ su tokom maja, preduzimajući intezivne i kontinuirane policijsko – tužilačke mjere i radnje, rasvjetlili četiri krivičnih djela iz oblasti požara, a koja su izvršena u prethodnom periodu i po tom osnovu procesuirali pet osoba.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.