Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Maloljetnici osumnjičeni da su ukrali autobus, automobil, novac…

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 20.05.2024. u 15:12
Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D.M. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, kazali su iz Uprave policije (UP). U prethodnom periodu identifikovana su četiri maloljetnka lica koja su izvršila četiri imovinska delikta.

"Nikšićka policija je postupajući po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Lj. M. i tom prilikom pronašla pušku koja je oduzeta od njegovog brata D. M. (38)", navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da su od početka mjeseca rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

"Nikšićkoj policiji prijavljeno je 29. aprila od strane oštećenog lica da je na objektu koji privremeno koristi na Trgu slobode izvršena provala i da je otuđen dio izložene robe, te je 5. maja prijavljeno od strane drugog oštećenog lica da je od njega u toku prethodne noći otuđeno vozilo, a kojom su prilikom otuđeni i novčanik sa novcem, kao i alat i radio kasetofon", piše u saopštenju policije.

Navode da su došli su do sumnje da su izvršioci ovih djela četiri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina.

"Od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad, a sa svim navedenim povratno je upoznat tužilac koji se izjasnio da se protiv pomenutih maloljetnih lica ne može podnijeti krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela budući da pripadaju kategoriji djece i krivično su neodgovorni", kazali su iz policije.

Policiji je prijavljeno 13. maja od strane oštećenog lica da je od njega otuđen autobus koji je bio parkiran sa ključevima u bravi.

"Ovaj autobus je lociran od strane policijskih službenika u Karađorđevoj ulici, a u njemu tri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina, od kojih je maloljetnik star 11 godina istim i upravljao. Sa događajem je upoznat tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo oduzimanje vozila. Međutim, pomenuta lica nisu krivično odgovorna, zbog godina starosti", piše u saopštenju.

Iz policije navode da mi je istog dana još jedno lice prijavilo da mu je otuđeno vozilo sa ključevima u bravi, te je nakon upoznavanja tužioca sa istim, kvalifikovano krivično djelo oduzimanje vozila.

"Policija je identifikovala izvršioce, ista gore pomenuta tri maloljetna lica sa kojima je u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad obavljen razgovor", kažu iz policije.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Maloljetna lica i kao da se nista nije desilo!Kazniti roditelje a djecu poslati u obrazovnu ustanovu zatvorenog tipa.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
  Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.