Manifestacijom na Trgu slobode obilježen Svjetski dan voda

kampanja_naslovna
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 22.03.2016. u 11:52

JP „Vodovod i kanalizacija“ Nikšić, KC Punkt  i JPU „Dragan Kovačević“, danas su na Trgu slobode obilježili 22. mart - Svjetski dan voda, umjetničko-edukativnom manifestacijom pod sloganom ''Čuvajmo vodu''.

Milijana Perović, ispred JP „Vodovod i kanalizacija“ Nikšić, naglasila je da ovaj projekat ima za cilj podizanje svijesti građana o značaju vode, kao i da je potrebno promijeniti neke, ne tako pohvalne navike koje građani Nikšića i Crne Gore imaju, kada je u pitanju odnos prema vodi jer, kako je rekla, ona se nerijetko koristi u neke druge svrhe.

„Želimo da utičemo na odgovorniji odnos građana prema vodnim resursima uopšte, a vodi za piće posebno, jer, zaista, ona jeste plavo zlato današnjice. U ovom trenutku ne možemo da kažemo niti kvantitativno da izrazimo koliko smo u tome uspjeli, međutim, po reakcijama korisnika usluga, po uspješnosti saradnje koju na tom polju iz godine u godinu ostvarujemo, mi možemo biti jako zadovoljni realizovanim. Međutim, u ovakvim kampanjama ćemo biti istrajni i ubuduće, jer za to ima više nego dovoljno razloga“, kazala je Perović.

Ona smatra da je napravljen veliki pomak i u broju procesuiranih prijava za nelegalno korišćenje vode, ali kao mnogo važniju, označila je edukaciju djece na ovom polju.

„Ukoliko smo postigli da svako dijete zna da tokom pranja zuba treba da zatvori vodu dok četka zube onda smo uspjeli u namjeri“, istakla je Perović.

Ovom prilikom, na Trgu je izložena i skulptura u obliku velike česme koja je privukla pažnju prolaznika i posjetilaca ovog događaja. Njen autor, Marko Petrović Njegoš, rekao je da je najmijenjena prvenstveno djeci, kako bi njima približila značaj vode i prirode.

„Ova instalacija prikazuje jedno rađanje, sintezu, spajanje više djelova u jednom… Napravljena je jedna velika česma kako bi mogla da zaliva mlade biljke i upravo to je i bila ideja, prikazivanje međusobne povezanosti, vraćanje života“, objasnio je Petrović.

Održana je i radionica prilagođena kampanji i podizanju svijesti o važnosti i očuvanju voda kroz dijeljenje edukativnog materijala, a mališanima JPU „Dragan Kovačević“ Nikšić podijeljene su bojanke koje je za ovu priliku ilustrovao Marko Janjušević sa sadržajem koji je prilagođen obilježavanju Svjetskog dana voda.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.