Mašulović: Nevrijeme Župi donijelo najviše problema, prispjelo oko 15 zahtjeva za sanaciju štete

Screenshot TVCG
 • Autor onogost.me
 • 25.11.2022. u 08:18
Obilne kiše proteklih dana izazvale su probleme na teritoriji naše opštine. Posebno je kritično bilo u Župi gdje su pojedine kuće ugrožene - pokrenuto je klizište.

Zoran Mašulović iz Opštine u emisiji Mreža.me na TVCG kazao je da je prispjelo 15-ak zahtjeva za sanaciju štete.

“Većina je iz Mjesne zajednice Župa koja je i najveća mjesna zajednica na teritoriji naše opštine. Imam informacije da ima šteta na teritoriji Bogetića i drugih mjesnih zajednica, ali trenutno najviše zahteva je iz MZ Župa”, istakao je on.

S obzirom na površinu te MZ i konfiguraciju terena svaka obilnija kiša, kako je naveo Mašulović, prouzrokuje velike probleme.

“Djelovanje voda uništava i makadamske i asfaltne puteve i objekte i dolazi do pojava klizišta i mislim da je tu situacija u opštini najozbiljnija”, dodao je on.

Mašine Opštine i firme Uniprom metali su, prema riječima Mašulovića, pokušavale da spasu što se spasiti može i uložile trud da se materijalna šteta koliko-toliko smanji.

“Procedura je sasvim jednostavna, u građanskom birou se ispuni jedan papir koji dolazi kod nas i mi ga odmah, postupajući po zahtjevu izlazimo na teren. Nakon toga mi pravimo zapisnike koje ćemo proslijediti Vladinoj komisiji za procjenu šteta pojedinačno i ukupne štete koje su nastale”, objasnio je Mašulović.

Svake godine je sa obilnijim padavinama, kako je kazao, za očekivati da se ovo dešava.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.