Mediji da budu profesionalni, program prilagoditi trodnevnoj žalosti

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 13.08.2022. u 14:07
Agencija za elektronske medije Crne Gore apeluje na sve elektronske medije da program prilagode obilježavanju trodnevne žalosti.

Medije pozivaju da objavljuju samo samo provjerene i istinite informacije.

“Oni treba da prepoznaju potrebu iskazivanja saosjećanja, uz eliminisanje rizika od senzacionalizma. Takođe, prilikom izvještavanja o ovoj tragediji, mediji su dužni da poštuju pravo na privatnost i žrtava i drugih osoba koje”, poručuju iz Agencije za elektronske medije Crne Gore.

Elektronski mediji su, kako navode, dužni da i u ovom, za sve teškom i osjetljivom trenutku, ostanu profesionalni, te da na primjeren način informišu javnost o aktivnostima koje se sprovode na rasvjetljavanju okolnosti i posljedica zločina koji se dogodio.

“Agencija za elektronske medije izražava najiskrenije saučešće porodicama i onima koji su izgubili prijatelje, kumove, komšije I kolege u nezapamćenoj tragediji koja se dogodila juče na Cetinju. Svim povrijeđenima želimo brz oporavak”, poručuju iz Agencije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.
Gezim iz nikšićkog naselja Budo Tomović od 1995. godine bavi se sakupljanjem limenki i lima. Ovaj nimalo lak posao njemu je jedini izvor egzistencije od kojeg prehranjuje porodicu. Koliko je težak i u kakvim uslovima se radi zna samo Gezim i ostali Romi – sakupljači sekundarnih sirovina koji nekad provode po mjesec dana da zarade svega 50 eura.