Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Medijska radionica: Promocija multikulturalnosti Nikšića

naslovna
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2015. u 12:48

Danas je u Nikšiću počela trodnevna medijska radionica pod nazivom „Promocija multikulturalnosti Nikšića. Projekat se održava u saradnji Organizacije žena ''Jelena'' iz Nikšića i NVO Ženska Akcija. 

U Sportskom centru se tim povodom danas okupilo desetak Romkinja koje će naredna tri dana od urednice inforamtivnog programa RTV Atlas, Vesne Rajković Nenadić i Slavice Striković, direktorice NVO „Ženska Akcija“, dobiti neophodna znanja i vještine kada je u pitanju komunikacija sa medijima.

„ Ideja projekta je da na jedan drugačiji način osvijetlimo to što u Nikšiću imamo pripadnice različitih nacionalnih manjina, u tom smislu da kroz ovu medijsku radinicu i jedan trening, usmjeren prevashodno na osnaživanje žena, podignemo njihovo samopouzdanje i samosvijest o sopstvenim kvalitetima kada je u pitanju njihov nastup pred kamerama“ ističe Striković i dodaje da će polaznice treninga uskoro moći javnosti da prenesu ono što će narednih dana učiti

„ Poslednja faza koja će se desiti za nekih desetak dana, kao poslednji korak u projektu, jeste to da u saradnji sa loklanim javnim servisom i ostalim loklanim medijima, napravimo jedan skup na kojoj će one predstaviti ono što jeste njihova kultura, jer među njima ima i pjesnikinja, vezilja, vrsnih tkalja itd. Sve je to nešto što treba pokzati i otkriti javnosti“, zaključuje ona.

Projekat je finansijski podržan na Konkursu za sufinansiranje nevladinih organizacija Opštine Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.